Reizen

Met de auto reizen naar Bulgarije

Bulgarije wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Dit is niet verrassend, want dit land heeft prachtige stranden, heerlijk eten en is relatief goedkoop tegenover zijn buurlanden zoals Griekenland en Turkije. Vliegreizen kunnen al snel een groot deel van je budget opsouperen, maar wist jij dat Bulgarije ook perfect met de auto bereikbaar is? Hieronder lees je er alles over, en ook over de leukste hotspots van Bulgarije.

Waarom zou jij op vakantie gaan naar Bulgarije?

Zoals aangegeven wordt Bulgarije de laatste jaren steeds vaker bezocht door toeristen. De reden hiervoor is duidelijk: Bulgarije heeft dezelfde voordelen als omliggende landen, maar in een beter betaalbaar jasje. De zandstranden zijn heerlijk vertoeven in de zomer, maar hebben niet de drukte die je in Griekenland kan verwachten. Je vindt er ook dezelfde all-inclusive resorts als in Turkije. Bulgarije heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed dat echt het bezoeken waard is. In de winter kan je er op skivakantie en het gehele jaar door geniet je van lekker eten.

Welke plek bezoek je best?

Er zijn veel hotspots van Bulgarije die een bezoekje waard zijn, maar we zetten de leukste hier voor je op een rijtje:

  • De mooie hoofdstad Sofia met speciale musea en architectuur
  • Het historische Koprivshtitsa
  • Nessebar, een schiereiland dat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat
  • De Krushuna-watervallen
  • De natuurpracht van het Pirin National Park

Voordelen van met de auto naar Bulgarije gaan

Ruim 20 uur of meer lijkt een lange reistijd, maar de auto nemen om in Bulgarije te geraken heeft zo zijn voordelen. Hoewel je langer onderweg bent dan met het vliegtuig, spaar je geld uit. Vliegtickets naar Bulgarije kunnen namelijk heel duur zijn. Veel mensen maken van de rit gebruik om een paar andere locaties onderweg te bezoeken. Denk maar aan een citytrip naar Wenen of München. Als je een meer noordelijke route neemt, passeer je door Slovenië. Met hun meerdere nationale parken en schitterende meren is Slovenië zeker een perfecte stop onderweg naar Bulgarije.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Wanneer je met de auto naar Bulgarije vertrekt, zorg dat je een goede voorbereiding hebt gedaan. En dan hebben we het niet enkel over de auto in orde maken en voltanken. Afhankelijk van welke route je neemt kan het zijn dat je verschillende tolwegen gebruikt of vignetten moet kopen. Doe het nodige opzoek werk om de verkeersregels van elk land dat je doorkruist te kennen, want deze zijn niet overal in Europa hetzelfde. Als laatste advies geven wij nog mee: pak eventueel meerdere koffers. Zo moet je niet de hele auto uitladen bij je tussenstop.

Leave a Reply