Reizen

Reizen door chili? Wat moet je gezien hebben?

Het Zuid-Amerikaanse Chili is een bijzonder land dat zich uitstrekt over 4300 kilometer, gemeten van noord naar zuid. Dit maakt dat het land een brede variëteit kent aan klimaten en landschappen. In het noorden vind je de droge Atacama-woestijn en reis je naar het zuiden, dan vind je de met ijs bedekte toppen van Patagonië. Chili is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden als toeristische bestemming, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom! De prachtige natuur van het land, de diversiteit van landschappen en de eindeloze mogelijkheden voor avontuurlijke outdoor activiteiten maken Chili tot een aantrekkelijke bestemming voor reizigers. Laten we eens kijken naar de must sees in Chili.

Paaseiland (Isla de Pascua)

Eén van de bekendste must sees in Chili is het Paaseiland. Dit eiland in de Stille Oceaan staat bekend om zijn mysterieuze Moai-beelden. Tot op heden is het onbekend hoe de beelden er zijn gekomen en waarom een deel van de beelden niet is afgemaakt.

Torres del Paine National Park

Het Torres del Paine National Park is een must see in Chili voor natuurliefhebbers en reizigers die houden van avontuur. In dit prachtige National Park vind je helder blauwe meren, gletsjers en eeuwige sneeuw. Ook vind je hier de populaire wandelroute de W Trek, die vaak in 5 dagen gelopen wordt om alle belangrijke hotspots langs de route te zien. Wanneer je dit prachtige natuurgebied verkent, is het belangrijk om de duurzaamheid tijdens het reizen in gedachte te houden om deze unieke omgeving te beschermen.

Atacama woestijn

De Atacama woestijn in het noorden van Chili is een van de droogste plekken ter wereld. In de woestijn vind je de hoogste warmwatergeisers van de wereld, heetwaterbronnen en immense zoutvlaktes. Daarnaast kan je de Maanvallei bezoeken: de enige plek ter wereld waar geen leven is vastgesteld. Het landschap dat je vindt in deze woestijn lijkt volgens wetenschappers erg op Mars. Deze plek werd daarom door NASA uitgekozen om hun robots voor hun reis naar Mars te testen. Ook is het een populaire locatie voor het opnemen van sciencefictionfilms. Terwijl je de woestijn verkent, herinner je jezelf eraan dat duurzaamheid tijdens het reizen een essentieel onderdeel is van het behoud van dit prachtige landschap.

Havenstad Valparaíso

Valparaíso is een havenstad die gekenmerkt wordt door zijn gekleurde huizen en vele moderne kunstwerken. Het is de must see in Chili voor echte cultuur- en kunstliefhebbers. De antieke kabelbanen in de stad brengen je de steile heuvels op waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad, de haven en de oceaan. In de stad kan je naar hartenlust genieten van historische gebouwen, street art en de bloeiende muziekscene.

Leave a Reply