Uncategorized

Welke stijl bikini past het beste bij jou?

De zoektocht naar een fijne bikini is niet eenvoudig. Het kan namelijk best lastig zijn om de juiste pasvorm te vinden voor jouw lichaam. In dit artikel zetten we daarom een aantal van de meest voorkomende soorten bikini tops op een rij voor een duidelijk overzicht. Ben je benieuwd welke stijl bikini het beste bij jouw wensen past? Lees dan snel verder!

Triangel bikini

De bekendste bikini top is toch wel de triangel bikini. De cups van deze bikini top hebben de vorm van een driehoek ofwel van de letter ‘V’. Door deze V-vorm ontstaat er een mooi decolleté en kunnen de borsten optisch groter lijken. Dit is al helemaal het geval wanneer de cups wat padding bevatten. Een bijkomend voordeel van de triangel bikini, is dat je deze precies kunt verstellen naar jouw lichaam vanwege de knoopbare bandjes. Dit betekent ook dat je de top op verschillende manieren kunt vastknopen en dragen, bijvoorbeeld door de bandjes te kruisen aan de voorkant. 

Voorgevormde bikini

De voorgevormde bikini is een populaire top vanwege de goede steun die het biedt. Hierdoor is deze stijl bikini ideaal tijdens activiteiten zoals een potje beachvolleybal of een middag suppen. Deze bikini top is bovendien prettig voor alle verschillende cupmaten. Ook voor vrouwen die borsten hebben met een verschillende cupmaat, is deze bikini een fijne optie. Kortom, een voorgevormde biedt steun én comfort. 

Bandeau bikini

Heb je een hekel aan tan lines? Dan is de bandeau bikini ofwel de strapless bikini de beste optie voor jou. Doordat dit model geen bandjes heeft, zul je geen last meer hebben van onhandige tan lines op jouw bovenlichaam. Je hoeft daarentegen niet bang te zijn dat deze top zomaar kan afzakken vanwege de handige antislip-strips. Mocht je het echter fijn vinden om af en toe wel bandjes te dragen, bijvoorbeeld tijdens het zwemmen, is dit alsnog mogelijk. Bandeau bikini’s hebben namelijk vaak afneembare bandjes die recht of kruislings vastgemaakt kunnen worden. 

Halter bikini

De halter bikini top staat erom bekend dat de bandjes in de nek geknoopt worden. Dit zorgt ervoor dat de bikini wat minder op een BH lijkt. Vanwege de knoopbare bandjes, kan ook een halter bikini precies worden versteld op de vormen van het lichaam. Vaak worden halter bikini’s door vrouwen met kleinere cupmaten gedragen. Een goede halter bikini haalt echter ook steun uit het rugpand en kan daardoor ook gedragen worden door vrouwen met grotere borsten. Al helemaal wanneer een haltertop een beugel heeft, biedt deze voldoende ondersteuning.

Balconette bikini

Een balconette bikini onderscheidt zich van de andere stijlen bikini’s door de lage pasvorm. Dit zorgt ervoor dat het bovenste deel van de borst niet wordt bedekt. Een balconette bikini duwt de borsten bovendien wat omhoog, wat ervoor zorgt dat de bovenste helft van de borsten wat meer gevuld lijkt. Om deze reden is het echter wel van belang om de juiste maat aan te schaffen, zodat de borsten niet over de cup heen kunnen vallen. Ook balconette bikini’s hebben vaak een beugel en zijn daardoor extra stevig. 

Longline bikini

Als laatste is de longline bikini ook een aanrader. Deze bikini staat bekend om de extra band die zich aan de onderkant van de bikini bevindt. Dit biedt niet alleen extra steun, maar zorgt er daarnaast voor dat de taille geaccentueerd wordt. Daarbij hebben longline bikini’s vaak voorgevormde cups, waardoor de borsten een beetje gelift worden. Vanwege de stevigheid is de longline bikini perfect voor vrouwen met grotere cupmaten. 

De bovenstaande soorten bikini tops zijn in vele kleuren en prints beschikbaar. Zo is er voor iedereens stijl wel wat wils. Welke bikini past het beste bij jouw voorkeuren?

Leave a Reply